Kategorier
Tandhälsa

Tandimplantat i Malmö – att få tillbaka en fin mun

Att förlora en tand är alltid svårt. Tungan är hela tiden där och känner tomrummet och är det en framtand så måste man göra något åt det. Ett tandimplantat hos en tandläkare i Malmö kan lösa det.

Hur viktiga våra tänder är tänker vi kanske inte på förrän vi förlorar en tand. Kanske har man varit med om en olyckshändelse eller så är det en tand som har blivit skadad och fallit ut.

På en tandläkarmottagning möter man ofta problemet med att tänder behöver ersättas och det finns olika alternativ. En klinik som arbetar med tandimplantat i Malmö brukar föreslå implantatet som en bra lösning.

Ett tandimplantat är en operation där man får en konstgjord tand fastsatt i käkbenet. Tanden sitter ordentligt fast och fungerar på alla sätt som en av de riktiga. Det är en dyr operation men en del av kostnaderna betalas av tandvårdsförsäkringens högkostnadsskydd.

En tandläkare som arbetar med tandimplantat i Malmö kan ge råd om vad som är bäst

Det är inte alla käkar som passar för ett tandimplantat och därför behöver man först en kostnadsfri konsultation. Man röntgar käkbenet och ser över det allmänna hälsotillståndet eftersom det är en operation som ska genomföras.

Har man konstaterat att det går att fästa ett tandimplantat är det viktigt att man använder material av högsta kvalitet och att den som utför operationen är kunnig och erfaren. Tanden ska hålla för belastning i många år. När läkningen är klar har man en tand som är som en av de egna.