Kategorier
Tandhälsa

Vänta inte för länge med att kontakta en tandläkare

Du kan kontakta en tandläkare vid tandvärk, ömhet, frakturer med mera. Det är bra om du gör ett tandläkarbesök redan innan du får problem med dina tänder. Många problem går då att undvika.

Har du haft ont i en tand någon gång vet du hur jobbigt det kan vara. Det finns många orsaker till tandvärk och det är sällan övergående och en tandläkare bör kontaktas. När du har ont i en tand är det ett tecken på att någonting är fel med dina tänder. Det behöver inte vara fel i tanden som gör ont utan det kan i vissa fall vara en helt annan tand som behöver omvårdnad. Om du gör återkommande besök hos en tandläkare kan du förebygga hål i tänderna så gott det går. Då upptäcks början till hål snabbt och du får många goda råd om hur du ska sköta dina tänder. Även om du är duktig på att borsta dina tänder kan du få problem med tänderna. Det kan vara svårt att själv upptäcka början till hål eller tandlossning. En tandläkare eller tandhygienist kan snabbt ge dig information om hur dina tänder mår.

En erfaren tandläkare förklarar alla steg längs vägen

Om du känner dig osäker på hur det går till hos tandläkaren och vad som kommer att hända kan du känna dig trygg. En erfaren tandläkare går igenom allt med dig steg för steg så du är förberedd på vad som kommer att hända. Du bestämmer själv vad som ska göras med rekommendationer från tandläkaren.